Presentacions & temps!

Presentació 2019

“En aquests temps tant convulsos, tant confosos, tant complexos, tant gasosos (estenen a les molt noves realitats que crec percebre la nominació metafòrica de “Temps líquids” que en Bauman associava als temps del 2007), continuar escrivint com a manera de reflexió personal imprescindible … per destil·lar potser, de tant en tant, algun coneixement consolidat davant de tanta i incommensurable proliferació d’informació, incertesa i complexitat … serà, en definitiva, l’únic “nou” i malgrat tot permanent i vell objectiu de l’existència d’aquest blog.” (de la Presentació 2016).

A aquesta concepció que hom ja identifica com a permanent se’n hi ha afegit una de més profunda i radical que s’hi intentarà incorporar: des d’una diferent cosmovisió tot mirant una “Metamorfosi del món”! El primer post de gener de 2019, amb que comença aquesta nova etapa -després de més de dos anys d’absències-, s’hi refereix específicament i especial.

A nivell personal també han canviat moltes coses (problemes de salut; jubilació de la universitat; …) que hom intenta i intentarà aprofitar per reinventar-se a diversos nivells que, si és i fos així, haurien de traspuar  a totes aquestes línies d’abans, d’ara i de quan sigui!

Xerca; gener de 2019

Presentació curs 2016-2017

Els que treballem professionalment en el món acadèmic tenim dos començaments d’any. El de l’any natural (jo presentava les meves darreres intencions el gener d’aquest 2016). Però també tenim el començament del nou curs acadèmic durant el mes de setembre.

No m’haig d’allargar pas gaire. Aquells desitjos del gener no s’han pas pogut complir. El projecte “Des de Rio 92 a París 2015” ha donat pas sense treva al projecte “De París 2015 als primers balanços globals d’emissions 2018 i 2023”. Sense treva, sense pauses i sense temps per a tantes altres coses que m’hagués agradat continuar fent.

Aquest estimat (per mi) blog se’n ha ressentit molt i, malauradament, se’n continuarà ressentint. No preveig pas, com a mínim a curt termini, mantenir-lo viu de maneres i amb ritmes semblants amb els que havia tingut fins l’any passat.

Intentaré només -i tampoc sé segur si tindré el temps per fer-ho- mantenir-lo, ara només -pràcticament- en relació als temes de canvi climàtic, i, també pràcticament sempre, només com a blog de BREUS noticies i articles -però no pas escrits personals- relacionats amb el tema i que consideri interessants compartir a la “boira”, per, com a mínim, anar-los fixant en el nostre estat de coneixement.

Xerca; setembre 2016

Presentació 2016

En aquests temps tant convulsos, tant confosos, tant complexos, tant gasosos (estenen a les molt noves realitats que crec percebre la nominació metafòrica de “Temps líquids” que en Bauman associava als temps del 2007), continuar escrivint com a manera de reflexió personal imprescindible … per destil·lar, de tant en tant, potser algun coneixement consolidat davant de tanta i incommensurable proliferació d’informació, incertesa i complexitat … serà, en definitiva, l’únic “nou” i malgrat tot permanent i vell objectiu de l’existència d’aquest blog.

No en podrà ni voldrà pas quedar al marge tota l’experiència viscuda en el projecte “Des de Rio 92 a París 2015” que centrava la darrera i anterior actualització de la presentació d’aquest blog i de la qual en teniu un primer –i potser significatiu- relat de lo viscut i realitzat fins ara en el primer post d’aquest 2016.

Però tampoc en podrà quedar al marge el fet de que probablement ja estiguem plenament en el segle XXI i que jo, en canvi, segueixi sent un home nascut i fet al segle XX i que, per tant, interpreta amb claus –i ja no diguem capacitats- probablement ja gens adequades. Però …. I aquest però es seguirà entossudint en intentar tornar a jugar a ser un home del renaixement (escrivint -reflexionant- sobre temes multidisciplinars) en un segle en el que ja no és que sigui impossible ser-ho i fer-ho …. és que és un segle en el que el passat ja gairebé no existeix, el present ho omple tot ben ufanosament i sorollosa i del futur no ens en queden gaires possibilitats ni per pensar-hi…

Xerca; gener 2016

PS.- Actualitzar pel que fa a l’autor:

-GGCC de l’STH de la UPC:  https://sth.upc.edu/ca/ggcc/

-UPC:                                         http://futur.upc.edu/JosepXercavinsValls

Presentació curs 2014-15

No hi hauran gaires novetats a la meva “boira”.

En qualsevol cas no gaires més que l’intent, més o menys reeixit, de tenir dos blogs en un, i que aquest un “nou” sigui el que reculli, només, els posts relacionats amb el tema del canvi climàtic, per tal de poder-ne seguir el fil amb més senzillesa.

El curs passat varen passar suficients coses com perquè, personal i col·lectivament amb molts companys i companyes, donéssim passes que, fins i tot, van acabar afectant ja a l’estructura d’aquest blog en el sentit que acabo de comentar.

La fita París 2015 (desembre), en la que tindria lloc una mena de segona oportunitat per esmenar el fracàs de Copenhaguen, i una UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) molt més respirable després de les darreres eleccions de rector,  han permès posar en marxa el Grup sobre el Governament del Canvi Climàtic, GGCC, de l’STH (Grup de recerca de la UPC en Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme) i de l’apGDM (associació projecte per al Governament Democràtic Mundial). Aquest grup  té un objectiu ambiciós: desenvolupar  un programa de treball de recerca interdisciplinari  i d’acció política que, a partir del millor coneixement possible de la problemàtica mencionada, pugui ésser capaç d’elaborar, en el termini aproximat d’un any, una proposta d’acord mundial de mitigació dràstica de les emissions de CO2 (i dels GEH en general) que pugui contribuir, en definitiva, a un final positiu, pel bé de la humanitat, de París 2015. Tot això  intentant engrescar també a la comunitat UPC i, en general, a la societat catalana, per a que hi participi ben activament al nivell que sigui (sensibilització, formació, recerca, acció política, etc.)!

En aquest context serà lògic que els posts sobre canvi climàtic tinguin, durant aquest curs, una certa preponderància en aquest blog.

Xerca; tardor 2014

Presentació estiu 2013

Dos anys …i sembla que fos ahir! I ara, després de dos mesos de vacances, tornar-hi retocant algunes coses, sense masses pretensions més que una continuïtat, potser més coherent i estructurada del conjunt del blog. Unes categories més avinents amb el que va essent aquest blog. Uns posts potser més curts. Potser un glossari, com a novetat suggerida. I ves a saber que més …i que menys.

Pel que fa a l’autor, a Linkedin hom hi pot trobar una visió més actual del seu “estat personal actual en un sentit ampli”!

http://www.linkedin.com/profile/view?id=116621624&trk=tab_pro

Xerca; agost 2013

Presentació de l’autor

Tal com van les coses semblarà que aquest és un blog anònim! Timidesa, no convenciment encara de que el blog tindrà continuïtat, …? Per si de cas l’autor és:

Josep Xercavins i Valls

. vxercaj, en aquest blog

. a linkedin:   http://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_top

. a twitter:      https://twitter.com/jxercav ; @jxercav

. a facebook:  http://www.facebook.com/jxercav?ref=tn_tnmn

. a google+:    https://plus.google.com/#102848447798429416406/posts

. a la UPC:      http://eprints.upc.edu/producciocientifica/invest/179265

Xerca; setembre 2011

Presentació temàtica

Parteixo del convenciment de que les crisis globals que estem vivint són sistèmiques i que aquesta, la segona del segle XXI, serà una dècada en que aquestes crisis es continuaran realimentant i aniran empitjorant. Potser cal doncs seguir-les d’aprop, i tot intentant entendre-les una mica, ser capaç de veure-hi, plegats, aquelles escletxes que haurien de permetre començar a construir aquelles noves idees i situacions paradigmàtiques que, malgrat totes les dificultats, permetin agafar un camí cap a un món millor.

Malgrat que molt poc de moda, el món de les NNUU segueix sent, al meu parer, qui més treballa en la direcció anterior. Amb moltes mancances i incapacitats, i necessitades elles mateixes de transformacions paradigmàtiques per esdevenir un veritable i efectiu sistema de governament democràtic mundial, la seva agenda de treball és, des del meu punt de vista, el millor fil per anar seguint les anàlisis i les propostes de les que tant necessitats estem.

Xerca; agost 2011

Presentació 0

…a les vacances de l’estiu mediterrani (i després de temps personals convulsos), he decidit quelcom tant original com fer un blog…ja sé que vaig tard i que tanta web 2.0 em fa sentir vell (prou que ho soc, prou que ho sé!)…però sempre he cregut també que només té sentit viure fent camí! …i en la mesura que en les meves noves circumstàncies probablement no tindré gaire temps per a l’acció política real, doncs intentarem fer-ne una mica virtualment!

…si algú de vosaltres decideix seguir-lo que sigui molt benvingut/da!

…les pròpies pàgines, categories temàtiques i els primers “posts” seran els que explicaran el “fil”, com a mínim pretès, d’aquest blog!

Xerca; juliol 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: