De la Plataforma Crida per la Mare Terra al punt 16 de la Agenda de la COP 26: “Reduccions reals d’emissions equitatives, justes, ambicioses i urgents, ara i coherents amb una trajectòria per a reduir la temperatura per sota de 1,5 °C

15 oct.

El passat mes de juliol vam llançar la Convocatòria de la Plataforma Crida per la Mare Terra.

(En castellà: https://callformotherearth.org/es/ )

(En anglès: https://callformotherearth.org/en/ ).

Com bé saps, la Plataforma té com a objectiu donar suport a la proposta presentada per l’Estat Plurinacional de Bolívia a la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC). Aquesta proposta titulada “Una crida a una acció urgent i equitativa per aturar el col·lapse climàtic i restablir l’equilibri en la nostra Mare Terra” sol·licita la inclusió d’un punt en l’agenda de la COP 26, a Glasgow, per discutir i prendre decisions sobre els temes descrits en la Crida per prevenir i revertir el col·lapse climàtic que enfrontarà la humanitat durant aquesta dècada crucial 2020-2030. L’informe AR6 de l’IPCC presentat l’agost passat mostra clarament l’alt nivell de risc que representa el canvi climàtic per a tota la humanitat.

També ens complau anunciar-te que la Crida ja ha començat a donar fruits, entre altres coses, perquè avui ja hi ha un punt en l’agenda de la COP 26, concretament el número 16, titulat “Reduccions reals d’emissions equitatives, justes, ambicioses i urgents , ara i coherents amb una trajectòria per reduir la temperatura per sota de 1,5 ° C “.

Glasgow està a “quatre dies”. Ha arribat doncs el moment que aquest punt número 16, presentat per Bolívia, rebi el màxim suport possible. Per això, els propers dies intensificarem la campanya de difusió de la plataforma. En aquesta ocasió, probablement utilitzarem el títol d’un article que hem acabat d’escriure: “Alerta màxima per evitar el desastre climàtic!  (En espanyol: https://wsimag.com/es/economia-y-politica/67233-alerta-maxima-para-evitar-el-desastre-climatico?s=08 ).

Diem “Alerta màxima” referint-nos al contingut de l ‘ “Informe de Síntesi de les Contribucions Determinades a Nivell Nacional (NDC)” presentat el 17 de setembre per la Secretaria de la CMNUCC. L’informe estableix clarament que els compromisos dels països (NDC) amb horitzó 2030, presentats oficialment dins de l’Acord de París, són del tot insuficients per revertir l’actual crisi climàtica. Per ser més precisos, en comptes de revertir-la, la empitjoraran.

En aquest context, ens agradaria convidar-te novament a recolzar la plataforma! Et suggerim humilment (i, per descomptat, segons les teves possibilitats, valoracions i mètodes) enviar aquest mateix correu electrònic o el que tu consideris més adient, a aquelles persones del teu entorn que també puguin estar interessades a unir-se a ella i vulguin signar també. Signa i uneix-te a ella!

Perdó per insistir, però creiem que l’objectiu és molt important i que, per això, realment ho mereix.

Olga Alcaraz i Josep Xercavins

(Actualment en nom de Federico Mayor, Robert Savio i la llista dels primers impulsors i signants de la Plataforma)

Xerca; Barcelona, 15 d’octubre de 2021

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: