Al Gore segueix empenyent la lluita contra el Canvi climàtic: RECURSOS-1

2 febr.

https://es.noticias.yahoo.com/video/al-gore-announces-live-earth-131455651.html?format=embed&player_autoplay=false

 

Captura

 

 

Post RECURSOS – 1 … o presentació 2015

 

Cada any és especial (com ho és, de fet, cada unitat de temps que el ser humà pot diferenciar d’un altre de forma conscient). L’any 2015, doncs, també.

Però en aquest cas el 2015 és especial també en la mesura que intentàvem anunciar i centrar en el post de la setmana passada, del 26 de gener de 2015:

Personalment, i si tot va com hom desitja, també intentaré viure’l, coherentment, d’una forma especial.

D’una banda, com a docent, s’ha m’ha donat l’oportunitat d’impartir una nova assignatura optativa transversal (per a totes els graus del centre), en el darrer curs dels plans d’estudi de l’EUETIB, l’Escola Industrial, de l’UPC! L’assignatura ho és sobre el Canvi Climàtic. Amb un nou prou llarg, com no podia ser d’altre manera venint de qui ve,: “Canvi Climàtic: Ciència, Economia, Energia, Política i Futur”.

D’altra banda, com a estudiós i analista heterodox i inter disciplinar (com a mínim, amb la voluntat de ser-ho), i en el context del Grup de Recerca Singular de la UPC en Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme (STH), venim treballant amb un subgrup de companyes i companys, de diferents procedències i disciplines acadèmiques, per elaborar una proposta de reducció dràstica d’emissions que presentaríem, si tot va bé, en el procés de preparació de París 2015, amb la voluntat d’incidir políticament en la direcció d’assolir un bon final, per a la humanitat, de l’actual procés de negociacions polítiques sobre la lluita contra el canvi climàtic.

Tot això fa que sigui previsible, a priori, que en el blog “actglobally” hi hagi, primer, un cert decantament, com ja va succeir l’any passat, cap a aquests temes.

Però també tindrà, tot plegat, un altre efecte. Si en algun tema de preocupació mundial estem davant d’un diluvi (ben necessari) de recursos, medis, plataformes, debats, etc. és en aquest del canvi climàtic. Per això, em proposo alternar -i diferenciar millor-  els meus posts més d’opinió pròpia, amb posts on es presentin recursos que crec ens poden ajudar a tots plegats a seguir millor el que m’atreviria a dir que serà, gairebé sens dubte, el tema de l’any.

Quan faci aquesta opció, al nom del post hi afegiré sempre la PARAULA: RECURSOS, que aniré numerant per possibles cites i/o seguiments.

 

Xerca; 2 de febrer de 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: